Choco cake
Nu am stiut cum sa o numesc, pentru ca nu se potrivea titlul original al retetei. Asa ca am botezat-o choco cake. Este facuta dupa o reteta din cartea La Patisserie Dukan, scrisa de P. Dukan. Asadar portia este pentru 4 persoane, PP-PL.
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 3 oua
- 3 linguri maizena (cred ca merge si cu tarate de ovaz, am sa incerc data viitoare)
- 1 iaurt 0 % grasime (150 gr)
- 1 cutie de quark (250 gr) – daca nu vreti sau nu aveti quark puneti in loc inca 2 cutii de iaurt 0% grasime
- 3 linguri cacao degresata
- 3-4 linguri indulcitor lichid
- 1 lg ca lumea de praf de copt
- esente vanilie
Se amesteca ouale cu mixerul, se adauga maizena, cacao si indulcitorul lichid. Apoi peste compozitie se pune iaurtul si quarkul si se amesteca mai departe cu mixerul. La sfarsit aduagam esenta si praful de copt. O turnam in forma si o punem in cuptorul incins inainte la 180 grade. Se tine aproximativ 30 min (se testeaza cu scobitoarea).
La partea inferioara se aduna quarkul si apare ca un strat de crema, delicios.
Se poate face si o glazura de vanilie (din 3 lapte praf, 2 linguri apa, 1/2 lg indulcitor si esenta de vanilie).
Sa va mai spun cum mirosea in casa? Delicios, de dieta!