Chiftelute marinate
Atunci cand suntem la PL (proteine-legume) nu mai e cazul sa mancam chiftelutele goale. Putem face un sos de rosii delicios, care sa le faca mult mai gustoase decat sunt deja. Si totul dupa o reteta Dukan. Si nu uitati, puteti oricand sa faceti chiftelele la cuptor si sa le impartiti cu cei din familie, mai ales cu copiii (stim ca nu e prea sanatos sa consume prajeli asa ca vin la fix cele facute in cuptor). Baiatul meu e innebunit dupa chiftelutele de pui sau curcan facute la cuptor.
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente pentru chiftele:
- 300 gr carne tocata de pui (poate fi si curcan sau vita)
- o ceapa
- 1 ou mai mic
- condimente (sare, piper, praf de usturoi)
- 2 lg tarate de ovaz
- marar verde
Ingrediente pentru sos:
- 1 lg amidon
- 250 ml suc de rosii (bulion)
- 100 ml pasta de rosii
- 100 ml supa de carne sau legume
- 1 lg indulcitor
- sare, piper, cimbru, praf de usturoi
Preparare chiftele:
Carnea tocata se amesteca cu ceapa (eu o dau prin razatoarea mica sa fie fina), taratele de ovaz, mararul tocat marunt, condimentele si oul (daca vi se pare prea mare nu il puneti pe tot). Le modelam in forma de bilute de 2-3 cm si le punem pe tava pe hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins inainte la 180 grade si le tinem 20-25 min (va dati seama dupa culoare cand sunt gata).
Preparare sos:
Intr-o tigaie de teflon incinsa turnam sucul de rosii (amestecat cu amidonul), pasta de rosii, supa de legume sau de carne, indulcitorul si restul condimentelor. Lasam pe foc pana da in clocot. Adaugam chiftelele si mai pastram pe foc cateva minute pana scade sosul.
O mancare delios de buna. Se poate pune deasupra marar verde pentru mai multa savoare.
Pofta buna!