Chiftele de pui in sos dulce acrisor
Chiftele facem cu toții, de asta sunt convinsă. Haideți însă să încercăm altfel de chiftele decât cele pe care le consumăm de obicei. Eu le-am făcut din carne de pui, dar merg la fel de bine și din carne de vită.
Eu de obicei cumpăr pieptul și pulpele de pui și o curăț acasă de extra grăsimi, iar apoi toc carnea deoarece în felul ăsta știu exact cam câtă grăsime are carnea tocată.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente pentru chiftele
- 1 piept de pui tocat
- 1 ou
- mărar și pătrunjel verde
- condimente (sare, piper)
Ingrediente sos
-1 ardei gras roșu (poate să fie combinat verde cu roșu)
- 1 cană apă
- 200 ml fanta zero
- 2-3 fire ceapă verde
- 2 lg oțet
Preparare
Amestecăm ingredientele pentru chiftele și formăm bile de circa 2-3 cm pe care le așezăm într-un vas termorezistent.
Peste chiftele așezăm ardeiul tăiat bucăți mai mari, ceapa tăiată, apa, fanta și oțetul. Punem vasul neacoperit în cuptorul încins la 180 de grade și lăsăm circa 1 oră.
Se servește cald. Poate fi consumat alături de orez (în cazul în care nu sunteți la dietă).
Deasemenea, pentru cei care nu țin dietă, fanta zero poate fi înlocuită cu 250 g compot de ananas (fructe plus zeamă).
Poftă bună!