DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Chiftele de pui cu telina

V-am spus că am încercat în ultima vreme să folosesc țelina în mai multe rețete! Așa că după ce v-am propus ieri supa cremă de țelină, azi vă propun să încercați chiftelele de pui cu țelină. La fel de ușor de făcut ca și cele simple, dar și mai fragede decât acestea. Nouă ne-au plăcut foarte mult așa că sigur am să le mai fac. Și este o rețetă dukan care se potrivește celor care țin dieta dukan. Musai să le încercați!

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-5 pulpe superioare de pui fără piele

- ½ țelină mare

- 1 ceapă albă

- 1 ou mai mic

- mărar și pătrunjel verde

- sare, piper, boia, fulgi de usturoi

Mai întâi am dat țelina prin răzătoare și apoi am ”sotat-o” într-o tigaie antiaderentă la foc mic, circa 5 minute. Pulpele le-am curățat bine de eventualele bucăți de grăsime și apoi le-am tocat în blender. Am adăugat peste carnea tocată ceapa (dată prin răzătoarea mică), pătrunjelul și mărarul verde tocat, țelina sotată, oul, sarea, piperul, boiaua și fulgii de usturoi. Am amestecat cu blenderul până s-a omogenizat compoziția.
Am format biluțe din pasta de carne cu diametrul de 2-3 cm și le punem pe tavă pe hârtie de copt. Le introducem în cuptorul încins înainte la 180 grade și le ținem 20-25 min (vă dați seama după culoare când sunt gata). Dupa 10 minute le putem intoarce pe cealalta parte.
Pont pentru cei din consolidare sau stabilizare, sau cei care nu țin dietă! Biluțele de carne le puteți tăvăli prin cașcaval ras mărunt (din cele premise în limita admisă) – se văd puțin în poză cum arată – și apoi le dați la cuptor. Sau prin parmezan, dacă nu sunteți la dietă!
Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: