Chiftele de pui
Numai bune de mancat atunci cand urmezi dieta Dukan! Una din primele retete pe care am facut-o in atac si i-am ramas fidela. De atunci fac pentru toata familia, deoarece si sotul si copilul s-au dovedit mancatori de chiftele facute la cuptor (ca prajite oricum nu le faceam
Faza Atac, Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 300 gr carne tocata de pui (poate fi si curcan sau vita)
- o ceapa
- 1 ou
- condimente (sare, piper, praf de usturoi)
- 2 lg tarate de ovaz
- marar verde
Carnea tocata se amesteca cu ceapa (eu o dau prin razatoarea mica sa fie fina), taratele de ovaz, mararul tocat marunt, condimentele si oul (daca vi se pare prea mare nu il puneti pe tot, stiti voi). Le modelam in forma de bilute de 2-3 cm si le punem pe tava pe hartie de copt. Le introducem in cuptorul incins inainte la 180 grade si le tinem 20-25 min (va dati seama dupa culoare cand sunt gata). Cam atat. Daca sunteti la PP le mancati goale, daca sunteti la PL le puteti manca cu legume fierte/la cuptor sau cu salata de cruditati!