Chiftele cu pui, telina si ciuperci
În ultima vreme am încercat să diversific mai multe rețete ca să nu ne plictisim de același fel de a găti. Așa că am încercat același lucru și cu chiftelele clasice de pui. Eu nu le mai prăjesc de mult timp în ulei și i-am obișnuit pe soț și copil cu cele făcute la cuptor, mai sănătoase decât varianta prăjită.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-5 pulpe superioare de pui fără piele
- ½ țelină mare
- 10-12 ciuperci
- 1 ceapă albă
- 1 ou mai mic
- mărar și pătrunjel verde
- sare, piper, boia, fulgi de usturoi
Preparare. Mai întâi am dat țelina prin răzătoare și apoi am ”sotat-o” într-o tigaie antiaderentă la foc mic, circa 5 minute. Dacă doriți puteți să sotați și ciupercile împreună cu țelina. Eu însă de data asta am pus ciupercile crude în compoziție.
Pulpele le-am curățat bine de eventualele bucăți de grăsime și apoi le-am tocat în blender. Am adăugat peste carnea tocată ceapa (dată prin răzătoarea mică), pătrunjelul și mărarul verde tocat, oul, sarea, piperul, boiaua și fulgii de usturoi. Am amestecat cu blenderul până s-a omogenizat compoziția. Am adăugat țelina sotată, ciupercile tocate mărunt (pentru că, așa cum spuneam, eu nu le-am sotat). Am format biluțe din pasta de carne cu diametrul de 2-3 cm și le punem pe tavă pe hârtie de copt. Le introducem în cuptorul încins înainte la 180 grade și le ținem 20-25 min (vă dați seama după culoare când sunt gata).
Poftă bună!