Chifle Dukan
Pe langa clasica paine Dukan am incercat sa fac si niste chifle numai bune de consumat la dieta Dukan. Merg de minunte cu o multime de mancaruri asa ca va invit sa le testati.
Faza Atac, Croaziera (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitiva
Portie pentru 3 zile la croaziera
Ingrediente:
- 2 oua
- 1 pachetel de drojdie uscata
- 4 lg tarate de ovaz
- 2 lg tarate de grau
- 4 linguri de branza degresata (eu folosesc Lacteea cu 0,2% grasime)
- 1/2 cana lapte
- sare
Ouale se bat, se adauga drojdia cu laptele, apoi punem taratele de ovaz, drojdia si branza degresata. Amestecam bine de tot sa nu se faca cocoloase. La sfarsit adaugam si sarea.
Eu le-am turnat in formele de briose de silicon si asa au iesit ca niste mici chifle. Le-am bagat in cuptorul incins la 180 grade si le-am tinut circa 20-25minute (va orientati dupa culoare). Daca vreti puteti pune in compozitie pentru aroma un pic de usturoi pisat. Sau le puteti taia in doua si praji pe o parte (la fel ca painea prajita). Oricum alegeti sa le mancati sunt foarte bune si pot inlocui painea clasica.
Atentie! Dupa ce le scoateti din cuptor le lasati 5 minute si le scoateti din formele de silicon. Nu le lasati sa se raceasca in forme deoarece din cauza condensului se umezesc si mai tare (ies si ele putin umede din cauza branzei din compozitie).