DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Chifle cu tarate si seminte

Dacă tot am încercat pâinea și bagheta cu gluten, de data asta am spus să încerc să văd cum ies niște chifle. Și am mai lucrat un pic pe rețeta originală. Mi-au ieșit șase chifle de toată frumusețea, foarte gustoase. Porția în acest caz este de 2 chifle pe zi, suficient din punctul meu de vedere pentru a vă satisface poftele.

Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-6 lg tărâțe de ovăz

-3 lg tărâțe de grâu

- 3 lg tărâțe de psylium (opțional)

- 100 g gluten de grâu

- 1 lg semințe de in

- 1 lg semințe chia

- 1 lgt sare

- 1 lg drojdie uscată

 - apă călduță (vreo 100-120 ml)

Preparare:

Se pun toate ingredientele într-un vas. Se adaugă câte puțină apă și se frământă cu atenție să nu facă cocoloașe. Turnați jumătate din apă și apoi adăugați pe rând până obțineți un aluat compact, dar care să nu fie vâscos.

Frământăm înca 2-3 minute și apoi facem o minge din aluat pe care o lăsăm într-un vas acoperit la dospit circa o oră.

Modelăm pâinea în 6 mingiuțe. Acoperim și mai lăsăm la dospit 20 minute.

Încingem cuptorul la 180 de grade și lăsăm la copt circa 30 minute (vă orientați și după culoare).

Oprim cuptorul și lăsăm la răcit cu ușa întredeschisă.

După cum spuneam, puteți păstra chiflele mai multe zile la frigider.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: