Cheesecake cu lamaie
Cred că v-am mai spus că una din rețetele mele preferate este cea cheesecake, asta pentru că se face ușșor și pentru că este foarte gustoasă. În plus dacă folosim brânză degresată nici nu îngrașă. Putem să ne jucăm cu aromele cum vrem noi în funcție de gusturile fiecăruia.
Astăzi vă propun un cheesecake cu aromă de lămâie și lime cu bază.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stavilizare definitivă
Ingrediente bază
-2 ouă
- 2 lg tărâțe de ovăz
- 3-4 lg îndulcitor/zahăr
- ¼ lgt bicarbonat
Ingrediente cheesecake
-500 g brânză degresată
- 150 g iaurt grecesc degresat
- 2 ouă
- sucul de la jumătate de lime
- sucul de la jumătate de lămâie
-1 lgt coajă rasă de lămâie sau esență de lămâie dacă mai e cazul
- 4-5 lg îndulcitor/zahăr
Preparare
La cantitățile de mai sus eu am folosit o formă de copt în stea, echivalentul unei forme rotunde cu un diametru de circa 22 cm.
Pentru bază batem albușurile spumă tare cu un strop de sare, adăugăm îndulcitorul, gălbenușurile, oprim mixerul și amestecăm mai departe cu lingura. Turnăm în ploaie tărâțele și bicarbonatul. Punem compoziția în tavă și dăm la cuptorul încins deja la 180 grade pentru circa 10-12 minute.
În timpul ăsta ne ocupăm de umplutură.
Amestecăm brânza (eu am amestecat o brânză de vaci mai dură cu una mai cremoasă) cu iaurtul, ouăle, sucul de lime și lămâie, coaja rasă de lămâie și îndulcitorul. Omogenizăm compoziția bine de tot apoi o turnăm în tavă peste baza coaptă. Dăm din nou tava la cutor și coacem cheesecake-ul circa 40-45 min. Lăsăm la răcit și îl consumăm ca atare. Delicios!
Poftă bună!