Chec dukan zebrat
Dintre toate checurile dukan pe care le-am incercat in ultimii 4 ani acesta este cu siguranta cel mai reusit. Si imi place ca are foarte putine ingrediente, iar daca renuntam la cacao sau folosim una degresata total checul nu are niciun aliment tolerat. Este perfect pentru dieta si merge de minune cu o cafea dimineata, mai ales atunci cand ai un pui plecat la scoala si celalalt doarme linistit.
O perioada mi-a fost destul de greu sa experimentez si sa testez retete dukan avand bebelusa atat de mica. Dar acum pe masura ce creste imi este din ce in ce mai usor sa incerc noi retete.
In plus, am primit un nou cadou surpriza de la cei de la No sugar shop cu Mix de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati si Green sugar – indulcitor natural cu stevia.
Ce este interesant la indulcitorul acesta este faptul ca rezista la copt si nu are acel gust amar pe care il au indulcitoarele celelalte cu stevia.
Faza: Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Scara nutritionala: incepand de Miercuri
Ingrediente:
-6 oua
-9 lg mix de fibre cu faina de konjac fara carbohidrati
- 4-5 lg Green sugar – indulcitor natural cu stevia
- 1 lgt cacao degresata
- esenta de vanilie
- 1 lgt cu varf praf de copt
Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu indulcitorul si le lasam de o parte. Batem albusurile spuma tare cu mixerul, iar cand sunt gata turnam peste galbenusurile. Amestecam mai departe cu lingura. Adaugam praful de copt si faina, cate o lingura pe rand si omogenizam compozitia cu lingura de sus in jos pentru a ramane aerate.
In final impartim in doua parti egale. Intr-una adaugam cacaua prin sita si amestecam.
Tapetati o tava de chec cu hartie de copt si puneti pe rand in tava o lingura de compozitie simpla, apoi peste ea in mijloc o lingura de compozitie cu cacao, iar una simpla, peste una cu cacao si tot asa pana terminati compozitiile.
Introduceti tava in cuptorul incins la 180 grade si coaceti circa 20-25 minute sau pana trece testul scobitorii.
Aici gasiti si varianta clasica a retetei de chec marmorat sau zebrat.