Chec cu scortisoara
Astăzi vă propun un desert simplu, gustos și rapid de făcut. Conține unul din ingredientele mele preferate, și anum scorțioșoara. Sper sa îl încercați și să vă placă și vouă la fel de mult.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-3 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz (de preferat măcinate)
- 2 lg tărâțe de grâu
- 6 lg lapte praf degresat
- îndulcitor după gust
-2 lg iaurt degresat
- 2 lgt scorțișoară
- 1 lgt ness (optional)
- ½ lgt praf de copt
Preparare. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem cu puțină sare spumă tare cu mixerul. Gălbenușurile le amestecăm cu iaurtul și le turnăm încet peste spuma de albușuri. Oprim mixerul și adăugăm pe rând ingredientele uscate (tărâțele, laptele praf degresat, îndulcitorul, scorțișoara, ness-ul, praful de copt). Amestecăm încet compoziția de sus în jos.
O turnăm într-o tavă de chec și o dăm la cuptorul încins la 180 grade circa 30-35 minute (testul cu scobitoarea).
Poftă bună!
p.s. vă aduc aminte că tărâțele de grâu sunt permise din atac, 1 lgt/zi, buune pentru digestie și de asemenea, laptele praf degresat este permis din atac, dar limitat la 3 lg/zi.