Chec aperitiv cu sunca si ceapa verde (fără tolerate)
Off, diversificarea asta… Fie că ești la dietă sau nu trebuie să diversifici meniul ca tu sau cei din familie să nu se plictisească de aceleași mâncăruri. Și atunci te apuci și pregătești câte ceva cu cei ai la îndemână. Așa și cu rețeta de azi. Trebuia să pregătesc ceva rapid, care să poate fi și luat la pachet ulterior. Și a ieșit la fix rețeta asta.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-4 ouă
- 150 g iaurt grecesc degresat
- 4 lg de tărâțe de ovăz
- 6 lg lapte praf degresat (dacă nu sunteți la dietă înlocuiți tărâțele și laptele praf cu 200 g făină)
- 100 g suncă de pui sau piept de pui afumat mărunțit
- 1 fir de ceapă verde tăiată (doar partea verde) – permisa in atac pe post de condiment
- 1 lgt praf de copt
- sare
- ierburi aromate
- Opțional din croazieră pot fi adăugate 2 lg de amidon de porumb
Preparare:
Separăm albușurile de gălbenușuri. Acestea din urmă le amestecăm cu iaurtul, tărâțele de ovăz, laptele praf degresat, sarea, ierburile aromate și praful de copt și omogenizăm.
Lăsăm deoparte până batem albușurile spumă tare de tot.
Integrăm albușurile spumă în compoziția cu gălbenușurile, amestecând de sus în jos (și nu în sensul acelor de ceasornic, ca să rămână aerată compoziția). Turnăm peste compoziție șunca și ceapă și amestecăm încet, punem compoziția într-o tavă de chec și introducem tava în cuptorul încins la 170 de grade pentru circa 40 minute (sau până trece testul scobitorii). Lăsați în cuptorul închis încă 10 minute, apoi deschideți puțin ușa cuptorului și lăsați să se răcească de tot.
Atenție, el se mai lasă când se răcește și iese puțin umed datorită iaurtului și cepei.
Poftă bună!