Chec
Am incercat o noua reteta de chec, iar asta a iesit si mai bun decat data trecuta. E o reteta Dukan numai buna de consumat cand va e pofta de ceva dulce. La fel ca mai toate retetele de chec se face foarte repede si nu necesita eforturi prea mari.
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 5 albusuri
- 2 galbenusuri
- 4 linguri amidon de porumb (sau ca sa nu fie pentru prea multe zile puneti 2 lg amidon si 2 tarate de ovaz macinate)
- 2 linguri tarate de ovaz
- 4-5 linguri indulcitor rezistent la gatit (sau dupa gust)
- esenta de vanilie
- 1 lingura de cacao degresata
- 1 lingura praf de copt
Albusurile cu putina sare se bat cu mixerul spuma foarte tare. Adaugam apoi galbenusurile si mixam mai departe. Scoatem mixerul si de aici incolo invartim in compozitie cu lingura de lemn. Turnam pe rand cu o lingura amidonul, apoi taratele de ovaz si indulcitorul. Avem grija sa turnam “in ploaie” si sa amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase. Adaugam esenta de vanilie (sau de portocale) si praful de copt. Turnam jumatate din compozitie intr-o tava de silicon ingusta, iar in cealalta jumatate de compozitie punem cacaua si amestecam bine. Turnam si compozitia cu cacao peste cea simpla, dam de cateva ori cu lingura ca sa se amestece si introducem tava in cuptorul incins la 180 grade. Lasam circa 35-40 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea). Desi creste mai mult, dupa ce il scoatem din cuptor checul se mai lasa. Asteptati 10 minute si apoi puteti sa il scoateti la racit.
Pofta buna!