Caserola cu vinete si curcan
După cum vă spunem la rețeta de turnulețe cu vinete și brânză am avut norocul de a culege legume proaspete direct din grădină. Și pentru că am avut destule vinete și roșii am încercat diverse rețete cu acestea două. Una dintre ele a fost testată vineri, când am avut câțiva invitați cu ocazia zilei de naștere a băiețelului nostru. Și a avut un mare succes!
Faza: Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marți
Ingrediente:
-300 g carne curcan în conservă (în suc propriu) sau carne curcan fiartă și mărunțită
- 1 vânătă
- 2 roșii mai mari tăiate felii de circa 0,5 cm
- 1 ceapă
- 100 g roșii în conservă
- 50 ml apă
- 2 căței usturoi
- 4-5 frunze de busuioc
-sare, piper
- cașcaval ras (opțional) rețeta aici
- pătrunjel verde
Preparare:
Vânăta se taie rondele subțiri de circa 0,5 cm. Se așează rondelele pe un prosop de hârtie, se stropesc cu puțin de ulei de măsline (cu aromă de usturoi am folosit eu) și se lasă circa 30 minute să lase zeama (și amăreala).
După ce s-au scurs le coacem pe grătar sau în tigaie anti-aderentă, câte cca 1-2 minute pe fiecare parte. Se scot pe farfurie și se lasă la răcit.
Ceapa se toacă mărunt se stropește cu puțin ulei de măsline și se sotează puțin. Se adaugă roșiile în conservă, apa, usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul și frunzele de busuioc și se lasă să dea în clocot la foc mediu circa 10 minute.
Între timp carnea de curcan se mărunțește și se pune pe fundul vasului (rezistent la cuptor). Peste carne se toarnă sosul de roșii, iar apoi se pune un strat de vinete, unul de felii de roșii și în final un strat de vinete și roșii intercalate.
Se introduce vasul în cuptorul încins la 180 de grade și se coace circa 40 minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata puteți presăra deasupra puțin cașcaval ras.
Se consumă cu pătrunjel tocat deasupra. Un deliciu, vă garantez.