Caserola cu pui si ou
O rețetă foarte gustoasă pentru zilele de atac sau pentru PP (deci și joia sfântă). Rețineți însă, ca aceasta este o rețetă care poate și preparată și consumă și de persoanele care nu sunt la dietă.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-1 piept de pui sau 2 pulpe superioare fără piele
- 150 g iaurt degresat
- 2 ouă
- sare, piper, boia, oregano
Preparare. Tăiem carnea de pui în bucăți pe care le condimentăm. Punem carnea într-o tigaie antiaderentă încinsă și o lăsăm la foc mediu 5-7 minute până devine carnea albă. Turnăm apoi carnea într-o caserolă (rezistentă la temperaturi mari) sau folosim 2 caserole mai mici (așa am făcut eu).
Turnăm deasupra cărnii iaurtul și spergem oul/ouăle peste. Presărăm oregano deasupra și introducem caserola în cuptorul încins la 180 și păstrm la copt până se face oul (20 minute aproximativ).
Se consumă ca atare, fiind o masă sățioasă și gustoasă pentru zilele de atac și PP.
Poftă bună!