DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Caramel sarat

Va dati seama foarte usor din denumire ca aceasta nu este o reteta dukan. Dar este o reteta care va fi cu siguranta pe gustul unora dintre dvs., a celor care nu sunteti la dieta sau de ce nu, a celor care doriti sa va delectati papilele gustative la masa de sarbatoare.

De mult timp imi doream sa incerc reteta de caramel sarat deoarece poate fi folosit sub diverse feluri in retete diferite. Asa ca intr-o zi m-am apucat de treaba. Din pacate doar acum apuc sa postez reteta, dar cum se spune, niciodata nu e prea tarziu.

Sosul de caramel poate fi folosit la prajituri, ca toping la inghetata, la placinta cu mere si sos de vanilie etc.

Faza: Consolidare (Masa de sarbatoare), Stabilizare definitive

Scara nutritionala – Duminica (Masa de sarbatoare)

Ingrediente:

-250 g zahar

-200 ml smantana dulce

- 100 ml apa

- 75 g unt

- ½ lgt de sare

Preparare:

Zaharul si apa se pun pe foc la fiert. Se fierbe incet pana apa se evapora si zaharul incepe sa isi schimbe culoarea. Aveti grija sa fie o culoare mai deschisa, sa nu il ardeti. In functie de cat lasati zaharul la caramelizat rezulta culoarea caramelului.

Adaugati untul taiat cubulete si amestecati cu grija deoarece  caramelul va fierbe foarte repede in acest moment.

Turnati cu grija smantana dulce in compozitie si continuati sa amestecati cu o spatula.

Lasati sa mai fiarba 3-4 minute, amestecand in caramel si fiind foarte atenti deoarece creste in volum.

Luati de pe foc si adaugati sarea. Lasati la racit inainte sa il folositi.

Se pastreaza in borcane acoperite in frigider circa 2-3 saptamani.

Pofta buna!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: