DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Cappuccino crème brûlée

Încă o variantă delicioasă de crème brûlée. Ce îmi place mie la crème brûlée este faptul că se prepară foarte ușor și în plus te poți juca cu aromele.

Pentru o zi de atac este o variant de desert extrem de delicioasă și vă invit să nu o ratați.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Luni

Ingrediente:

-450 ml lapte degresat

-2 lgt cafea solubilă (ness)

- 4-5 ouă în funcție de dimensiune

- 2 lgt esență de caramel

- 1/2 lgt scortisoara (optional)

- xilitol sau eritritol (îndulcitor după gust, sau zahăr pentru cine nu e la dietă)

- sirop de ciocolată sau de arțar (optional)

Preparare:

Mai întâi încălzim cuptorul la 180 grade. Se bat ouăle întregi, iar apoi se adaugă laptele, îndulcitorul și se amestecă bine de tot.  Dizolvăm cafeaua solubilă în puțin lapte călduț, adăugăm esența de caramel și apoi îl turnăm peste restul compoziției și omogenizăm.

Turnăm compoziția într-un vas de yena (sau unele mai mici). Între timp pregătim o tavă/oală de aceeași înălțime cu vasul de yena, și o umplem până la jumătate cu apa caldă. Punem apoi în tava/oala vasul de yena și le băgăm împreună în cuptor la bain marie.

Păstrăm vasul în cuptor circa 60 minute, apoi îl scoatem și îl lăsăm să se răceasca puțin, abia după care îl introducem în frigider. Îl stropim cu sirop de ciocolată /arțar (eu am încercat și cu sirop de afine și a fost delicios).

Se consumă rece!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: