Budinca de cartofi cu sunca
Cartofii – ”fructul interzis”, de fapt leguma interzisă. Pe cât de bun e pe atât de des apare în listele cu alimente interzise atunci când suntem la dietă. Cu toate acestea, Dukan ne lasă o portiță deschisă și putem consuma cartofi sâmbăta și duminica, în Scara nutrițională. Genial, nu?
Și dacă nu o faceți pentru voi merită să o faceți din când în când pentru familie.
Faza Consolidare (Masa de sărbătoare), Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – Sâmbăta și Duminica
Ingrediente:
-400 g cartofi în coajă
- 200 g șuncă, pastramă, bacon, kaiser tăiate felii (după posibilități și dispoziție)
-2 ouă
- 150 g smântână
-1 legătură mărar verde
- sare de himalaya, piper
Preparare:
Spălăm bine cartofii și îi fierbem în coajă. Lăsăm să se răcească și apoi îi tăiem cubulețe sau felii.
Între timp tragem la tigaie șunca, să prindă puțină culoare.
Amestecăm șunca împreună cu cartofii și îi punem într-un vas termorezistent.
Într-un bol batem ouăle cu smântâna, adăugăm sarea, piperul și mărarul verde tocat mărunt, iar apoi turnăm compoziția peste cartofi în vas.
Introducem vasul în cuptorul încins la 180 de grade și lăsăm la copt până se rumenește budinca (circa 20-25 minute).
Se consumă caldă, dar merge și rece!
Poftă bună!