Budinca cu paste si dovleac
Ce mai putem să facem cu piureul de dovleac? Păi simplu. Îl putem pune în budinca de paste. Rezultatul cum altfel decât delicios. Nici nu durează foarte mult pregătirea ei, iar porția rezultată este una destul de consistentă. Zic că nu pierdeți nimic dacă o încercați și voi.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marți
Ingrediente:
-1 pachet paste Shirataki Konjac (220 g are al meu) sau 2 porții de paste integrale
- 500 g brânză degresată
- 100 g iaurt grecesc degresat
- 2 ouă
-5 lg piure de dovleac
- 3-4 lg îndulcitor pudră (după gust)
- esență de vanilie
- 1 lgt coajă de lămâie rasă
-2 lg scorțișoară
Preparare
Pastele le spălați în 2-3 ape (apă rece). Puneți pastele într-un vas, acoperiți-le cu apă și adăugați esența de vanilie. Lăsați-le în apa aceea circa 10-15 minute și vor împrumuta din aroma vaniliei.
Scurgeți bine pastele de apă. Va recomand să tăiați pastele înainte de a le pune în budincă, astfel încât să aibă 3-4 cm lungime.
Într-un alt vas bateți ouăle, adăugați brânza, iaurtul și omogenizați. Adăugați piureul de dovleac, îndulcitorul, esența de vanilie, coaja de lămâie și scorțișoara. Puteți să mai pudrați budinca cu puțină scorțișoară.
Turnăm compoziția într-un vas de yena sau de silicon. Se introduce în cuptorul încins la 180 grade și se ține circa 50-60 minute (până prinde o crustă deasupra).
E un deliciu de budincă și sper să vă placă!