Budinca de orez konjac
Astăzi e luni…. O săptămână nouă! Ne facem planuri…ne gândim cum să ne organizăm mai bine, ce să mai gătim… Ca să vă fie mai ușor vă propun astăzi o rețetă foarte simplă, care nici nu îngrașă. O rețetă perfectă pentru dieta dukan, mai ales pentru cei care caută mâncăruri pentru zilele de proteine.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Luni
Ingrediente:
-250 g orez de konjac
- 150 g iaurt grecesc degresat
- 2 lg brânză degresată
- 2 ouă
- 4-5 lg eritritol (îndulcitor)
- esență de vanilie
- 1 lgt scorțișoară
Preparare:
Orezul se scurge de apă și se spală 2 minute sub jet de apă rece. Se pune apoi în apă rece în care ați pus esență de vanilie și se lasă acolo circa 10-15 minute (să prindă aromă de vanilie). În final se scurge de apă.
Ouăle se bat împreună cu iaurtul și brânza degresată. Se adaugă îndulcitorul, esența de vanilie și orezul și se amestecă bine. Scorțișoara se poate pune în compoziție sau se poate pudra compoziția cu ea (sau și-și).
Se pune în caserole mici sau una mai mare și se dă la cuptor circa 35-40 minute până se rumenește frumos la suprafață.