Broccoli gratinat
Astăzi vă propun o rețetă extrem de ușoară și o garnitură placută pentru pește (somon am avut noi) sau pui, curcan, orice aveți la îndemână.
Nu vă trebuie foarte multe ingrediente așa că e și economicoasă.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marți
Ingrediente:
-1 căpățână broccoli
-2 ouă
- 50 g cașcaval ras (reteta aici)
- 3-4 lg brânză degresată
-sare, piper
Preparare:
Rupem buchețelele de broccoli și le fierbem circa 8-10 minute. Le scoatem și le lăsăm să se scurgă de apă.
Într-un vas batem ouăle și le amestecăm cu brânza și cașcavalul ras. Condimentăm cu sare și piper.
Punem broccoli într-un vas de yena (sau orice vas rezistent la cuptor) și turnăm peste compoziția rezultată.
Se dă la cuptor (180 grade) până când se rumenește compoziția deasupra.
Se servește cald alături de un preparat din carne de pui, curcan sau pește. Noi l-am mâncat alături de asta.
Poftă bună!