Briose cu visine
Un desert destul de rapid de facut, clasicele briose indulcite cu un mot cu aroma de visine. Doar aroma, pana la visine mai e cale lunga. Asa cum bine stiti este o reteta Dukan, numai buna pentru cei care tin dieta aceasta. Daca ati mai incercat varianta de briose Dukan, stiti ca nu sunt ca cele “adevarate”, dar daca le dichisim si le punem diverse esente iese un desert foarte bun.
Faza Croaziera, Consolidare
Ingrediente pentru briose (6-7 bucati):
-2 oua
-2-3 linguri indulcitor rezistent la gatit
-4 lg tarate de ovaz
-3 lg tarate de grau
-2 lg Maizena
-1 lgta cu varf praf de copt
-4-5 lg lapte degresat
-un praf de sare
-esenta de visine (din cele nou aparute de la Dr.Oetker am folosit eu)
Ingrediente pentru topping:
-200 gr de branza degresata (gen Lacteea)
-2 lg indulcitor
-esenta de visine (dupa gust)
-2 foi gelatina
-colorant rosu
Intai de toate, la aceasta reteta pregatiti toppingul cu 3-4 ore inainte. Mixati bine branza degresata impreuna cu indulcitorul, pana obtinem o crema fina. Apoi adaugam esenta de visine si 2-3 picaturi de colorant rosu. Intre timp inmuiem foile de gelatine in apa rece si le tinem la hidratat cca 10 min. Dupa ce s-a hidratat, puneti 2-3 linguri de apa la incalzit pe foc mic, iar cand da in clocot opriti focul si puneti gelatine hidratata amestecand incontinuu pana se dizolva de tot. Turnam gelatina putin cate putin in amestecul de branza amestecand mereu. Compozitia se da le rece, cum spuneam mai sus, cam 3-4 ore. (reteta de topping e de la Edith)
Briosele se pregatesc in felul urmator:
In primul rand mixam ouale impreuna cu praful de sare circa 3 minute. Adaugam apoi indulcitorul si continuam sa mixam. Pe rand, cu o lingura, adaugam taratele de ovaz, cele de grau, Maizena, esenta de visine si praful de copt. Daca aceasta compozitie nu curge atunci adaugati cateva linguri de lapte degresat pentru a fi mai lichida. Punem compozitia in forme din silicon (nu puneti in hartii de copt deoarece se lipesc), circa 3 sferturi din fiecare forma.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25 -30 minute.
Dupa ce s-au racit puteti sa le ornate cu crema pregatita anterior (fie intindeti cu o lingura, fie folositi formele special pentru decorat). Eu inca nu ma pricep la decorat, dar promit ca la tura urmatoare o sa imi iasa mai bine.
Se consuma ca atare (se pot tine si la frigider pentru o zi).
Pofta buna!