Briose cu fructe de padure
Din seria rețetelor pentru stabilizare, dar mai ales pentru copiii din familie, astăzi o nouă rețetă de brioșe delicioase. A început și băiatul meu să mănânce brioșe și mă bucur să încerc cu el diverse rețete. După cea cu banane de saptămânile trecute astăzi vă recomand să încercați varianta cu fructe de pădure și sper să le placă piticilor voștri.
Faza Stabilizare
Ingrediente
-300 g făină
-100 g zahăr
- 200 ml suc de portocale (proaspăt stors)
-125 ml smântână lichidă pentru gătit
-1 ou
-150 g unt la temperatura camerei
- 1 lgt praf de copt
- ¼ lgt bicarbonat
- ½ lg sare
- 150-200 g fructe de pădure proaspete sau congelate
Preparare
Amestecăm într-un vas sucul de portocale cu smântâna lichidă, oul și zahărul. Adăugăm sarea, praful de copt și bicarbonatul și mixăm. Urmează să adăugăm și untul tăiat cubulețe. Dacă nu se omogenizează compoziția puteți să folosiți mixerul. În final adăugăm făina trecută prin sită și amestecăm , iar când compoziția este omogenizată intergăm și fructele de pădure.Punem compoziția în formele de brioșe (ies cam 12-14) și le introducem în cuptorul încins la 180 grade. Le lăsăm la copt circa 35-40 minute (până se rumenesc frumos). După ce le scoatem, le lăsăm la răcit 5 minute și apoi le scoatem din forme să se răcească complet. Delicioase. Se păstrează la rece (cămară) și se pot consuma și a doua zi.
Poftă bună!