Briose cu dovleac
Tot de Halloween vin briosele cu dovleac!! Le-am incercat, mult mai aromate decat ma asteptam si pufoase. Aveti grija insa, cam la fel ca la retetele de paine Dukan sau briose normale, din cauza continutului umed (branza si in cazul acesta dovleac) ies si ele putin umede in interior. Va recomand sa le mancati reci, ele fiind mult mai bune asa!
Faza Croaziera, Consolidare
Portie pentru 4 persoane
Ingrediente:
- 9 linguri tarate de ovaz
- 1 pachet de praf de copt
- 5 linguri de dovleac copt si blenduit
- 1/2 lingurita nucsoara
- 3 linguri lapte praf degresat
- 5 linguri indulcitori lichid
- 1/2 lingurita scortisoara
- 4 linguri branza degresata (eu folosesc Lacteea cu 0,2%)
- 2 oua
- 1 fiola esenta de vanilie
Intr-un vas se pun taratele de ovaz, praful de copt, nucsoara, scortisoara si se amesteca. Adaugam apoi pe rand ouale, branza degresata, indulciorul lichid, dovleacul si vanilia. Compozitia iese mai lichida si curge usor din lingura. Se pune apoi direct in formele de silicon (fara suport de hartie) in proportie de 2/3, deoarece ele mai cresc si trebuie sa aiba loc suficient. Ies 8 briose in total. Se introduc in cuptorul incins la 180 grade si se tin exact 40 minute. Dupa ce le-ati scos din cuptor le lasati un pic sa se raceasca in formele de silicon si abia apoi le scoateti. Le puneti pe o hartie de copt si le lasati sa se raceasca de tot. Asa cum spuneam, se consuma reci!
Happy Halloween!!!
Sursa acestei retete o gasiti aici.