Briose ciocolatoase cu dovleac
După cum v-am spus și ieri, continuăm seria rețetelor dulci cu dovleac. Brioșele cu dovleac sunt foarte gustoase, aromate și pot fi luate cu ușurință la pachet. Abia aștept să îmi spuneți și părerile voastre aici sau pe pagina de facebook.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marți
Ingrediente:
-3 ouă
- 2 lg amidon de porumb
- 4 lg tărâțe de ovăz măcinate fin
- 6 lg lapte praf degresat
- 250 piure de dovleac (circa 1 cană)
- 1 lgt scorțișoară
- 1 lg cacao
- 4-5 lg îndulcitor (după gust)
- 1 vf cuțit nucșoară
- 1 vf cuțit cardamom
- 1 lgt praf de copt
Preparare:
Rețeta pentru piureul de dovleac o găsiți și la rețeta de jeleu de dovleac. Practic se coace dovleacul și se blenduiește fin ca un piure.
Se bat ouăle întregi într-un vas. Se adaugă piureul de dovleac și se amestecă.
Pe rând se adaugă celelalte ingrediente (tarațele, amidonul, laptele praf, cacaua, îndulcitorul, scorțișoara, praful de copt, cardamomul și nucșoara). Se mai amestecă până compoziția devine omogenă.
Turn[m compoziția în formele de silicon, circa 3 sferturi și apoi introducem în cuptorul încins la 180 de grade. Lăsăm la copt circa 35-45 minute.
Scoatem brioșele și le lăsăm la răcit.
Poftă bună!