Briose aperitiv cu pui
Vi se întâmplă și vouă sunt sigură să tocați mai multă carne decât aveți nevoie pentru o rețetă pe care o aveți deja în minte (ca de exemplu la ciorba cu perișoare). Ce facem însă cu carnea aceea care ne rămâne în plus?
Variante sunt o mulțime nu-i problemă și astfel nu trebuie să o păstrăm în frigider sau să o punem în congelator. Eu evit să bag carnea tocată în congelator deoarece nu prea îmi place de ea după ce o scot și se decongelează (e mai apoasă decât gusturile mele).
De data asta am făcut cu restul de carne aceste brioșe aperitiv delicioase pe care vi le recomand cu drag.
Faza Atac, Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Luni
Ingrediente:
-300 g carne tocată de pui
- 1 ou
-2 lg cu vârf brânză degresată
- 3 lg tărâțe de ovăz (eu am folosit un amestec de tărâțe cu seminte de in și psyllium)
- mărar verde
- sare, piper, ceapă deshidratată, usturoi granulat
- cașcaval ras
Preparare:
Într-un bol se pun toate ingredientele de mai sus (mai puțin cașcavalul ras) și se omogenizează compoziția bine de tot.
Lăsăm 10 minute deoparte până se încălzește cuptorul la 180 de grade.
Punem compoziția în forme de silicon și introducem în cuptorul încins. Lăsăm la copt circa 30 minute (mai mult sau mai puțin în funcție de câtă cantitate de umplutură ați pus în forme). Cu 5 minute înainte de a opri cuptorul presărați deasupra lor cașcavalul ras și lăsați mai departe la copt.
Se consumă reci. Avantajul e că pot fi un aperitiv delicios cu orice ocazie sau pot fi luate la pachet atunci când sunteți la servici sau în deplasare.