DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Briose aperitiv cu cascaval

Rețeta aceasta este potrivită pentru zilele în care sunteți foarte ocupate sau plecați undeva și aveți nevoie de ceva de mâncare la voi. Aceste brioșe se prepară foarte rapid și sunt foarte sățioase. În plus, se pot transporta și păstra foarte usor. Așa că vă invit cu mare drag să le încercați și să îmi spuneți părerea voastră.

Faza Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente:

-2 ouă

- 1 lg cu vârf iaurt grecesc degresat

 - 1 lg amidon de porumb

- 3 lg lapte praf degresat

- 2 lg gluten de grâu (cred ca merge inlocuit cu tarate de ovaz)

-  1 lgt praf de copt

- sare, oregano

- ½ lgt ceapă deshidratată

- 3 lg cașcaval ras prin răzătoarea mică (rețeta aici)

- 2-3 felii de pastramă afumată de pui (eu nu am avut în casă și am pus cârnați)

Preparare:

Albușurile cu un strop de sare se bat spumă tare. Într-un vas separat amestecați gălbenușurile cu iaurtul,  amidonul, laptele praf degresat , condimentele, praful de copt.

Integrați apoi cu o lingură spuma de albușuri în compoziția de gălbenușuri și iaurt. Faceți mișcări ușoare de sus în jos pentru ca această compoziție să rămână aerată.

Presărați apoi ”în ploaie” glutenul și amestecați încet tot de sus în jos (am observat că glutenul îi mai ia din aerare). Adăugați 2 lg de cașcaval ras și pastrama tăiată mărunt. Presărați din cașcavalul rămas deasupra compoziției.

Puneți compoziția în forme de brioșe și lăsați la copt în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade pentru circa 25-30 minute (depinde de forma folosită).

Se scot din forme, se lasă la răcit și se consumă cu mare plăcere.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: