Branzoaice dulci cu goji
Bune de tot brânzoaiecele astea, chiar și în varianta dulce. Eu le-am făcut și cu goji ca să fie și mai bune. Merg în orice etapă a dietei și te salvează chiar și când trebuie să pleci de acasă, deoarece pot fi luat la pachet.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-300 g brânză degresată
- 150 g iaurt grecesc
- 2 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz, preferabil măcinate fin
- 2 lg amidon de porumb (nu se pune ptr atac)
-4 lg lapte praf degresat
- 3-4 lg îndulcitor (sau după gust)
- 1 fiolă esență de vanilie
- ½ lgt drojdie uscată
-3 lg goji
-1 fiolă esență de rom
Preparare:
Mai întâi punem goji la hidratat în apă și esență de rom.
În alt vas se amestecă brânza cu iaurtul și ouăle. Se adaugă pe rând ingredientele uscate (tărâțele de ovăz, amidonul și laptele praf degresat) și omogenizăm compoziția. Adăugăm îndulcitorul, esența de vanilie și drojdia. Amestecăm și lăsăm compoziția deoparte pentru 10-15 minute. Scurgem goji de apă și le punem în compozitie.
Punem cu lingura compoziția în formele de brioșe – cam 2 lg cu vârf în fiecare formă (ies 11-12 brânzoaice din cele de dimensiuni normale).
Introducem în cuptorul încins la 180 grade și lăsăm la copt 30-35 minute, până se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor și se așteaptă 5 minute apoi se scot din forme. Nu le lăsați la răcit în formele de silicon deoarece transpiră. Se consumă reci!
Poftă bună!