DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Branzoaice cu ierburi aromate

Din când în când băiețelul meu vine la mine și îmi spune ”Hai să facem o rețetă!” (cred ca i-ați mai văzut mânuțele harnice prin diverse poze).  Îi place tare mult să își bage nasul în vasele în care pregătesc rețetele și mai nou a devenit fan gustat. Gustă brânza, aluatul, tărâțele, amidonul sau chiar făina (folosită la rețetele clasice). E tare simpatic atunci când vine și îmi spune ”E bună…”!

Așa s-a întâmplat și cu rețeta de față. M-a invitat pur și simplu în bucătărie să facem o rețetă, așa că am căutat prin frigider și am scos de acolo ce aveam disponibil. Au ieșit niște brânzoici foarte bune din care a mâncat și el cu plăcere.

Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-350 g brânză degresată

- 150 g iaurt grecesc

- 2 ouă

- 4 lg tărâțe de ovăz, preferabil măcinate fin

- 2 lg tărâțe de grâu

- 2 lg amidon de porumb (in atac nu se pun)

- ¼ lgt sare

- 1 lg ierburi aromate (în stil italian am folosit eu – adică un mix de oregano, pătrunjel, rozmarin, chili, dafin, piper, măghiran, mărar)

- ½ lgt drojdie uscată

-chimen de decor

Preparare:

În alt vas se amestecă brânza cu iaurtul și ouăle. Se adaugă pe rând ingredientele uscate (tărâțele de ovăz, de grâu și amidonul) și omogenizăm compoziția. Adăugăm ierburile aromate și sarea și apoi turnăm și drojdia peste. Amestecăm și lăsăm compoziția deoparte pentru 10-15 minute.

Punem cu lingura compoziția în formele de brioșe – cam 2 lg cu vârf în fiecare formă (ies 11-12 brânzoaice din cele de dimensiuni normale).

Introducem în cuptorul încins la 180 grade și lăsăm la copt 30-35 minute, până se rumenesc frumos.

Se scot din cuptor și se așteaptă 5 minute apoi se scot din forme. Nu le lăsați la răcit în formele de silicon deoarece transpiră. Se consumă reci!

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: