Branzoaice cu carne de curcan
Dacă tot au avut succes brânzoaicele simple m-am gândit să mai încerc și alte variante. De data asta am folosit în plus o conservă de carne de curcan în suc propriu. Dacă nu găsiți atunci o puteți înlocui cu piept de pui tocat și tras la tigaie. Ies la fel de bune și așa brânzoaicele noastre.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-350 g brânză degresată
- 150 g iaurt grecesc
-300 g carne de curcan în suc propriu, dar scursă de suc
- 2 ouă
- 4 lg tărâțe de ovăz, preferabil măcinate fin
- 2 lg tărâțe de grâu
- 2 lg amidon de porumb
- ¼ lgt sare
- ½ lgt drojdie uscată
-susan de decor (opțional)
Preparare:
Amestecăm brânza cu iaurtul și ouăle.
Se adaugă pe rând ingredientele uscate (tărâțele de ovăz, de grâu și amidonul) și omogenizăm compoziția. Adăugăm sarea și apoi turnăm și drojdia peste. Amestecăm și lăsăm compoziția deoparte pentru 10-15 minute. În final punem și carnea de curcan în compoziție.
Punem cu lingura compoziția în formele de brioșe – cam 2 lg cu vârf în fiecare formă (ies 11-12 brânzoaice din cele de dimensiuni normale).
Introducem în cuptorul încins la 180 grade și lăsăm la copt 30-35 minute, până se rumenesc frumos.
Se scot din cuptor și se așteaptă 5 minute apoi se scot din forme. Nu le lăsați la răcit în formele de silicon deoarece transpiră și se mai lasă. Se consumă reci!
Poftă bună!