Blat cu faina integrala pentru prajituri si chec
Am reușit să găsesc un blat baza pentru prăjituri și checuri pe bază de făina integrala. Este extrem de pufos și potrivit pentru diverse rețete de prăjituri. Dacă nu vreți să îl umpleți cu cremă atunci puteți să îl pregătiți sub formă de chec.
Faza Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Joi
Ingrediente:
-6 ouă
-5-6 lg îndulcitor (xilitol)
- 6 lg făină integrală
-3 lg apă rece
- 1 plic praf de copt
-un praf de sare
- opțional 1 lg cacao degresată (sau mai multă depinde de etapa în care sunteți)
Preparare:
Separăm ouale și batem albușurile spumă cu un praf de sare.
În alt bol se pun gălbenușurile și xilitolul (îndulcitorul) și se freacă bine. Se adaugă pe rând cu lingura apa, apoi se toarnă peste albușurile bătute spumă și se mai mixează 1 minut (scoatem mixerul în final).
Faina și praful de copt (plus cacaua dacă e cazul) se amestecă bine și se cern pentru a nu face cocoloașe după care se adaugă la compozitia de albușuri și se amestecă ușor cu lingura de sus în jos pentru a rămâne aerată compoziția.
Se toarna compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt în funcție de preferințe.
Pentru prăjituri cu balt înalt se coace în tavă pătrată (24×24 cm) sau sub forma unei singure foi mai mari în tava de cuptor. Pentru torture folosiți o tavă rotundă cu un diametru de maxim 24 cm. Sau îl puteți coace în forma de chec, în acest caz ieșin mai înalt blatul (exact ca de chec).
Se coace in cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 25-30 minute sau până ce trece testul scobitorii.