Biscuiti de Savoia
Aceasta este o reteta luat din cartea de retete a doctorului Dukan. O reteta mai apropiata de biscuitii originali, fata de tot ce am incercat pana acum.
Compozitia este pentru 3 portii.
Faza Croaziera (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitiva
Ingrediente:
- 3 oua
- 6 linguri indulcitor praf
- 1 lingura esenta de vanilie
- 3 linguri de Maizena
- 3 lg tarate de ovaz
- 1/2 pachet de drojdie uscata
- scortisoara
Intr-un castron se bat galbenusurile cu indulcitorul si esenta de vanilie. Separat se bat albusurile spuma foarte tare. Se combina cele doua compozitii si apoi se pune Maizena in ploaie (ca atunci cand punem faina intr-o compozitie). Se adauga drojdia si daca vreti puneti si scortioara (reteta originala e fara, dar eu am pus sa ii dea un plus de savoare). Se pune compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incins in prealabil la 150-160 grade. Se tin cca 40 minute. Se scot din cuptor si cat inca e calda compozitia se taie in bucati de dimensiunea biscuitilor. Cam asta e. Cine vrea sa experimenteze poate sa puna Maizena si tarate de ovaz (in limita celor 6-7 linguri). Sa-mi spuneti si mie daca ati incercat cu tarate