Biscotti
Din nou o reteta de dulciuri, tot din categoria retetelor dukan. Experimentam si descoperim lucruri interesante si gustuase in acelasi timp. Cred ca am mai scris pe undeva ca sunt in cautarea unei retete de biscuiti dukan crocanti. Ei, inca mai caut, dar sunt pe aproape.
Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
2 portii
Ingrediente:
- 1 ou + un albuș
- 4 lg tarâțe de ovăz
- 2 lg tărâțe de grâu
- 2 lg amidon
- 1 lgt parf de copt
- 4 linguri indulcitor
- 1 esenta de vanilie (eu am pus si câțiva stropi de esență de cocos)
Se pun intr-un vas tărâțele, împreună cu amidonul, îndulcitorul si praful de copt si se amestecă. Peste acestea se toarna oul întreg și albusul de ou și se amestecă până se formează o compoziție omogenă (este una mai mult lichidă decât solidă). Adăugăm esențele și amestecăm bine. Turnăm cu lingura compoziția în forme de brioșe din silicon (eu am găsit săptămâna asta la Lidl 12 bucăți la 16 lei), cam 0,5 cm în fiecare formă (mai subțiri ies și mai crocanți cred, ei oricum mai cresc de la praful de copt). Eu am umplut 12 astfel de forme.
Le-am introdusîn cuptorul încins la 180 grade si le-am lăsăt circa 20 minute. Le scoateți la răcit din forme imediat (cu atenție să nu vă ardeți) și le consumați reci. O sa va arăt în curând diverse modalități de a le consuma și de a vă face un desert savuros cu acești biscotti. Până atunci
însă vă doresc:
Poftă bună!