Bagheta cu ceapa si usturoi
Dacă vă place pâinea aromată și îi simțiți lipsa în dietă, atunci puteți încerca rețeta de față. Iese o pâine gustoasă, pe care o puteți consuma goală sau cu diverse aperitive, gustări sau feluri principale.
Faza Croazieră (PL, PP), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutritionala – incepand de Miercuri
Ingrediente:
-8 lg tărâțe de ovăz
- 40 g amidon de porumb (porția pe 2 zile)
- 100 g gluten de grâu
- 1 lg fulgi de ceapă
- 1 lg usturoi granulat
- 1 lgt sare
- 1 lgt ierburi aromate (optional)
- 1 lg drojdie uscată
- apă călduță
Preparare:
Se pun toate ingredientele, cu excepția fulgilor de ceapă și a usturoiului, într-un vas. Se adaugă câte puțină apă și se frământă cu atenție să nu facă cocoloașe. Turnați jumătate din apă și apoi adăugați pe rând până obțineți un aluat compact, dar care să nu fie vâscos.
Frământăm înca 2-3 minute și apoi facem o minge din aluat pe care o lăsăm într-un vas acoperit la dospit circa o oră.
Adăugăm la aluat fulgii de ceapă și usturoiul, frământăm și modelăm pâinea în forma de baghetă (alungită) și o punem pe hărtie de copt presărată cu puțin gluten, în tavă (putem să o crestăm din loc în loc).
Acoperim și mai lăsăm la dospit 20 minute.
Încingem cuptorul la 180 de grade și lăsăm la copt circa 40 minute (vă orientați și după culoare).
Oprim cuptorul și lăsăm la răcit cu ușa întredeschisă. Păstrați pâinea mai multe zile în frigider.
Poftă bună!