Ardei umpluti cu legume
Astăzi vă propun o rețetă dukan pe baza de legume la care voi puteți adăuga dacă vreți și carne, separat în farfurie. Ardeii umpluți cu legume reprezintă varianta vegetariană a ardeilor umpluți clasici, dar la fel de gustoasă ca și aceasta.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Ingrediente:
-5-6 ardei scobiți de cotor și semințe
- 1 morcov mare
- ½ țelină
- 300 g ciuperci
- 1 dovlecel
- ½ legătură de mărar verde
- sare, piper
-2-3 foi de dafin
-1-2 roșii
- 3 lg pastă de roșii fără zahăr
- optional 5 lg orez normal sau Konjac (depinde de faza)
Morcovul și țelina se dau prin razatoare și se pun la ”călit” cu un strop de apă într-o tigaie. Peste acestea se poate adăuga dovlecelul tăiat mai mărunt. Ciupercile se călesc și ele.
Se pun toate legumele într-un bol, se adaugă orez (daca puneti), mărarul verde tocat, sare și piperul și se amestecă compoziția. Se umplu ardeii cu ea și li se astupă gura cu rondele de roșie.
Se așează în oală, se adaugă pasta de roșii, foile de dafin și se pune apă. Se acoperă cu o folie de aluminiu și se dau la cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 1 – 1 ora și jumătate.
Poftă bună!