Aperitiv cu branza si sunca
Că tot e luni mâine și pentru unii e zi de PP vă propun o rețetă dukan de aperitiv gustoasă. Ingredientele sunt comune, mai puțin făina de konjac pe care unii dintre voi nu o au, dar o puteți înlocui cu amidon de porumb (doar din croazieră, tolerat).
După cum deja știți, să ții dietă nu e deloc complicat dacă știi cum să combini ingrediente și îți pui mintea la contribuție. Singurul lucru care ne lipsește uneori este timpul. Dar atunci când îl avem la dispoziție putem pregăti rețete pentru mai multe zile sau pentru luat la pachet.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Luni
Ingrediente:
-250 g brânză degresată
- 1 ou
- 1 lgt făină de konjac
- ½ lg ierburi aromate
- ½ legătură mărar verde
- șuncă/jambon de pui sau curcan degresat
-ceapa verde (optional)
Preparare:
Se pune oul și brânza într-un vas și se omogenizează. Adăugăm făina de konjac și amestecăm 2-3 minute, apoi lăsăm deoparte 10 minute. Completăm cu ierburi aromate, sare și mărarul verde.
Cu șunca sau jambonul felii facem un coșuleț în forma pe care o folosim (pot fi forme de brioșe). Umplem cu brânză fiecare formă (eu am pus în mijloc o roșie).
Coacem în cuptorul încins la 180 de grade circa 20 minute (până se rumenesc).
Se consumă reci și sunt foarte bune de luat la pachet.