Amintire de ecler
Am acceptat cu drag provocarea Cristinei de a pregăti această rețetă de pe blogul ei. Așa că am purces la treabă așa cum i-am promis, cu o mică modificare a rețetei de bază. Am ales ca în locul tărâțelor de ovăz și a celor de grâu din rețeta originală să pun făina integrală, iar în acest caz rețeta se adresează celor care țin Scara nutrițională sau sunt în consolidare la varianta clasică.
Faza Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Joi
Ingrediente:
***Blat:
- 5 albușuri
-2 gălbenușuri
- 4 lg îndulcitor praf
- 3 lg lapte praf degresat
-6 lg făină integrală (mai plinuțe așa)
- 1 lg ness
- 1 lgt praf de copt
- 1 lg esenta de cocos
***Crema:
- 3 galbenusuri
- 300 ml lapte degresat
- 3 lg indulcitor
- 2 lg amidon de porumb
- 1 lg esenta de cocos
***Glazura:
- 3 lg lapte praf 1%
- 1 lg cacao
- 2 lg cola zero sau apa minerală
- 2 lg îndulcitor
Preparare:
Începem cu blatul. Batem albușurile într-un bol, adăugăm când sunt spumă tare îndulcitorul și galbenusurile. Oprim mixerul și adăugăm în ploaie laptele praf, făina, nessul, praful de copt și esența de cocos. Turnăm într-o tavă și punem la copt în cuptorul încins la 180 de grade pentru circa 40 – 50 min.
Lăsăm apoi la răcit blatul.
Pentru cremă punem laptele pe foc mic. Gălbenușurile le amestecăm separate cu îndulcitorul, esența de cocos și amidonul de porumb.
Amestecul rezultat îl turnăm peste laptele cald în oală și lăsăm să fiarbă mai departe amestecând în continuu până se îngroașă.
Blatul îl tăiem în două și punem prima foaie în tava (de silicon, dacă nu puneți pe fundul tăvii folie de plastic), apoi turnăm crema caldă și punem cea de a doua foaie. Apăsăm puțin să se fixeze foaia de deasupra.
Pentru glazură amestecăm toate ingredientele și apoi o întindem cu grijă uniform peste prăjitură.
Se dă tava la rece pentru cel puțin 2-3 ore.
Este o prăjitură foarte gustoasă.
Poftă bună!