DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Ajvar (pasta de ardei rosii si vinete)

Astăzi vă propun o rețetă foarte gustoasă. Se servește rece, de obicei  în combinație cu preparate din carne. Există mai multe variante ale acestui fel de mâncare, care pare să aibă origine sârbă.

Porții – 4

Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă

Ingrediente:

-1 vânătă

-5-6 ardei kapia rosii

- 1 lingură suc lămâie

-1 ceapă

- 3-4 caței usturoi

- 2 lg ulei de măsline

- 1 lgt oțet (opțional)

- sare, piper

Preparare. Vânăta se înțeapă cu furculița de jur împrejur și se pune alături de ardei în tava aragazului pe hârtie de copt, la 200 de grade. Ardeii se coc pentru aprox. 45 minute, iar vânăta se mai lasă 15 minute. În timpul coacerii nu uitați să întoarceți legumele din când în când.

Când sunt coapte legumele sărați ardeii și îi puneți într-un vas pe care îl acoperiți cu folie pentru 10-15 minute, ca  să transpire și să fie mai ușor de curățat. Între timp curățați și vânăta.

Puneți apoi în robotul de bucătărie ardeii, miezul de la vânătă, sucul de lămâie, ceapa și usturoiul, sarea și piperul după gust. Mixati bine și apoi adăugați uleiul de măsline turnând încet.

Se păstrează în borcane la frigider și poate fi servită cu pătrunjel verde deasupra.

Poftă bună!

 

 

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: