Piure de dovleac
Mare isterie mare. Se apropie Halloween-ul (31 octombrie). Imprumutat ca multe altele de la americani, pare sa fii cuprins si o multime de romani. Mai ales pe cei care au copii. Al meu la 3 ani stie deja de Halloween, probabil de la bunica . De fapt, in viziunea lui Halloween-ul este inseamna sa ne decoram casa cu dovleci. Prin urmare avem dovleci mici, mari, de decor sau naturali.
Chiar, stiati de unde ii vine numele? Am facut un research si am aflat ca numele provine din limba engleza, de la expresia “All Hallows’ Even”, adica numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloween-ul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.
Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat, reprezentand Lanterna lui Jack.
In varianta Americana, in seara de Halloween copiii se mascheaza si merg din casa in casa in ideea de a strange cat mai multe bomboane. Este cam la fel cu ce insemna colindatul la noi in trecut, cand (imi aduc aminte cu placer) mergeam si colindam la fiecare casa pentru nuci si covrigi. Ce vremuri frumoase.
Asa ca, in ideea Halloween-ului si daca aveti copii, puteti pregati impreuna cu ei un piure de dovleac numai bun s ail mancati si in dieta Dukan.
Faza Croaziera, Consolidare
Portie pentru 2 persoane
Ingrediente:
- 1 dovleac de dimensiuni medii
- 2-3 linguri de quark
- sare dupa gust
Mai intai taiem dovleacul in doua si il introducem in cuptorul incins la 200 grade. Il lasam circa 60 – 75 minute. Apoi scoatem cu o lingura tot miezul si il turnam in blender. Blenduim la viteza maxima pana cand se transforma intr-o pasta cremoasa si adaugam quarkul si sarea (dupa gust). Putem s ail combinam cu un gratar de pui sau de curcan, sau putem s ail consumam ca aperitiv. Este simplu si usor de facut si pe gustul tuturor.
Si stati pe aproape, mai am o surpriza de Halloween pentru voi