Aripi crocante de pui
Ati citit bine. Aceasta este o reteta luata din cartea de retete a lui P. Dukan (este chiar prima de la preparatele pe baza de proteine pure). Si pot sa va spun ca este delicioasa. Stiu ca nu prea consumam aripioare de pui in dieta Dukan, dar poate incercati si aceasta reteta. Daca va chinuiti inaine sau dupa sa mai scapati de excesul de piele atunci puteti sta cu constiinta impacata.
Faza Croaziera, Consolidare
Ingrediente:
- 4 aripi de pui
- 4 linguri de soia
- 1 catel de usturoi pisat sau tocat marunt
- 1/2 lingura de indulcitor lichid
- 2 lingurite amestec de mirodenii (cuisoare, scortisoara, chimen)
- sare si piper
Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si apoi se pun aripioarele (le tavaliti bine prin compozitie). Se lasa la macerat 2-3 ore in frigider (le mai intoarceti si tavaliti prin sos de cateva ori). Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se pun aripioarele pe hartie de copt. Cam dupa 10 minute le intoarceti pe cealalta parte si le mai lasati 10-15 minute. Se servesc calde, goale sau cu legume. Daca sunteti la croaziera nu va speriati de cantitatea mai mare de sos de soia (fiind permisa doar o lingura pe zi), deoarece o parte din acea cantitate va ramane si o aruncat.
Sper sa va placa si voua la fel de mult ca noua!