Pui “Shanghai” Dukan
Ati citit bine, pui Shanghai. Acum nu va asteptati sa fie ca originalul, prajit, imbibat cu ulei si cu mult susan. Nu, dar este o reteta frageda care poate fi consumata cu succes la dieta Dukan.
Faza: Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva (PP, PL)
Portie – 2 portii
Ingrediente:
- 1 piept de pui taiat fasii inguste
- 1 ou
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri amidon
- 2 linguri tarate
- marar verde tocat marunt
- condimente (sare, piper)
Mai intai punem puiul in sosul de soia si il lasam 1-2 ore la marinat in frigider.
Amestecam ouale intr-un vas si adaugam peste acestea 1 lingura de amidon si mararul verde tocat. La sfarsit adaugam si condimentele. Dam bucatile de pui prin cealalta lingura de amidon, apoi prin compozitia cu ou si la sfarsit presaram taratele (in loc de susan). Le punem in tava pe hartia de copt si le introducem in cuptorul incins la 180 grade. Le lasam cca 15-20 minute, deoarece bucatiile de pui sunt subtiri se fac repede. Sosul de soia da o savoare in plus puiului. Deoarece are la baza o parte din reteta originala de pui Shanghai l-am numit asa si eu, dar cu ghilimelele de rigoare Sosul alb din poza este de fapt iaurt simplu amestecat cu 2 catei mici de usturoi pisati.