Briose cu vanilie si fulgi de ciocolata
In perioada aceasta zilele noastre sunt destul de aglomerate, dar reusim sa ne tinem dupa un program. Bebelusa este in forma maxima si solicita atentie, mai ales ca e in perioada descoperirilor. Ar vrea sa stea doar in picioare, in brate sau sa fie plimbata prin casa si eventual povestit vrute si nevrute. Dar e minunat sa vezi cum descopera lumea, cum o simte cu manutele ei mici si o exploreaza cu privirea.
Cu pustiul e mai simplu. Merge dimineata la scoala, apoi dupa pranz are timp de joaca. Din cand in cand mai intervine cu cate o solicitare cum a fost cea de briose zilele acestea. Deja suntem la tura a doua in 3 zile. Asta dupa ce abia ne-am revenit din perioada banana bread J
Hai sa va spun cum le facem impreuna, in maxim 10 minute cu tot cu bagatul la cuptor. Sunt numai bune de pus in caserola la scoala, asa ca impuscam mai multi iepuri deodata.
Pentru cine e la dieta dukan sunt deja mai multe variate de retete de briose potrivite.
Faza Consolidare, Stabilizare definitiva
Scara nutritionala dukan – Duminica
Ingrediente:
-100 g unt la temperatura camerei
- 150 g zahar
-3 oua
- 75 ml lapte
-pastaie de vanilie
- un varf de sare
- 1 praf de copt
- 250 g faina alba
- 100 g fulgi de ciocolata
Preparare:
Amestecam cu o lingura sau cu mixerul zaharul cu untul, iar apoi adaugam ouale si continuam sa amestecam.
Curatam mixeul pastaii de vanilie si il adaugam impreuna cu laptele in compozitia de mai sus.
Continuam cu sarea, praful de copt si faina si omogenizam bine de tot compozitia.
In final punem si fulgii de ciocolata si amestecam. Cu o lingura distribuim uniform compozitia in formele de briose (eu le fac in hartie ca sa fie mai usor de gestionat de copil).
Ies 12 briose motate.
Le introducem in cuptorul incins la 180 de grade si le coacem 20-22 minute, pana se rumenesc putin. Puteti face si testul cu scobitoarea. De preferat sa le consumati reci.
Pofta buna!