DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Mucenici dukan

De 5 ani de cand este site-ul de retete primesc la inceput de martie aceeasi intrebare de mai multe ori “O reteta dukan de mucenici nu aveti?”

Am tot evitat sa fac mucenici deoarece am considerat ca atat timp cat nu am ingredientele potrivite si nu ar iesi asa cum imi doresc nu are sens sa incerc. Asta pana acum cand am incercat sa ii fac cu mixul de fibre fara carbohidrati si au iesit.Nu sunt asa pufosi ca originalul, dar iti pacalesc pofta.

Faza Croazieră, Consolidare, stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Martii

Ingrediente:

-3 ouă la temperatura camerei

-100 ml lapte degresat caldut

- 9-10  lg mix de fibre

- 1 ½  lgt făină konjac

-5 lg lapte praf degresat

- 3 lg indulcitor Green sugar

- ½ plic drojdie

- 1 lgt praf de copt

- 1 esență de vanilie

- 1 lgt esență unt

- 2 lgt ulei de masline

Ingrediente pentru uns:

-1 galbenus de ou

-2 lg lapte

Ingrediente pentru sirop:

-75 ml apa

- 2-3 lg indulcitor Green sugar

- aroma vanilie/cozonac

Preparare:

Eu am folosit masina de paine pentru a prepara aluatul. Am pus mai intai laptele, apoi ouale, esenta de unt, uleiul de masline, iar deasupra am adaugat mixul de f ibre, faina de konjac, laptele praf, drojdia si praful de copt.

Am selectat programul de pregatire a aluatului si l-am lasat la framantat. Urmariti procesul si daca e cazul adaugati in plus lapte sau faina pentru a iesi o compozitie de consistenta cozonacului, care sa nu fie foarte lipicioasa.

Lasati deoparte circa 30 minute. Nu creste decat foarte putin.

Urmeaza pregatirea lor. Ii puteti face opturi, eu am ales sa ii rulez pe hartia de copt in spirale, dupa cum se vede in poze. Am rulat fiecare bucata de aluat sa fie cam de 20 cm lungime, apoi am aplatizat cu ruloul.

Am rulat pana la jumatate un capat, apoi am intors invers si am rulat si celalalt capat.

Se aseaza in tava pe hartie de copt si se acopera cu un prosop de bucatarie. Mai lasati-le deoparte 30 minute.

Se ung cu galbenus de ou cu lapte, puteti decora cu goji (eu am avut doar stafide de data asta in casa) si se introduce in cuptorul incins la 180 de grade. Se coc pana se rumenesc, circa 25 minute.

Siropul se pregateste in mod clasic. Fierbem apa cu indulcitorul si aromele.

Se racesc pe un grilaj apoi se aseaza in tava si se ung cu sirop.

Cum nucile nu sunt premise ii mancam asa simpli.

Pofta buna!

 

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: