Caserola “Mic dejun”
O reteta dukan foarte simpla pentru zilele in care sunteti in pana de idei. Se poate pregati pentru toata familia nu doar pentru cei care sunt la dieta si in plus va puteti juca cu ingredientele dupa bunul plac.
Nu este nimic complicat in prepararea acestei retete, doar timpul de gatire ne va pune rabdarea la incercare. Desi pana ne pregatim dimineata caserola se gateste singura in cuptor.
Faza: Atac (depinde de painea folosite), Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva
Scara nutritionala – de Luni pana Duminica (in functie de painea folosita)
Ingrediente:
-2 felii de paine (poate fi bagheta cu gluten, paine dukan sau paine integrala, in functie de faza/ziua in care o pregatiti)
- 3 – 4 oua
- 1 lg branza degresata
- 2 lg cascaval ras
- sunca degresata de pui sau curcan, pastrama, muschi file, carnati trasi la tigaie (optional ce doriti voi)
- sare de Himalaya, piper, ierburi aromate, chilli (cum va place)
Preparare:
Feliile de paine taiate mai subtiri se aseaza pe fundul vasului (15×15 cm).
Ouale se bat si se amesteca cu branza. Se adauga cascavalul ras si restul de ingredient. Se toarna ouale peste feliile de paine si se introduce vasul in cuptorul incins la 180 de grade.
Se lasa la copt circa 20-25 minute (sau pana cand credeti ca e nevoie).
La PL poate fi asezonata cu salata de legume proaspete.
Pofta buna!