Bors de fasole pastai
Tot e vremea pastăilor verzi pe tarabe. Lată, verde sau galbenă, fasolea e foarte gustoasă. Eu o folosesc în general la ciorbele de legume, la cele de pui, curcan sau văcuță alături de alte legume, sau pur și simplu fac ciorbe de fasole păstăi. Am încercat de data asta varianta mai acră de ciorbă de păstăi, o reteta dukan foarte bună pentru zilele de PL.
Vă recomand să încercați reteta pentru că e foarte gustoasă.
Faza: Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marți
Ingrediente:
-400 g fasole păstăi
-2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ardei gras
- 2 roșii
- ½ l borș
- pătrunjel verde
- 100 ml bulion
- 1 lgt ulei de măsline (opțional)
Preparare:
Ceapa tocată, morcovul tăiat cubulețe sau rondele și ardeiul se călesc în uleiul de măsline pentru 2 minute (se poate sări peste călire, situație in care puneți legumele tăiate direct în apă la fiert).
Se adaugă 2 l de apă și se pune fasolea ruptă și roșiile tocate. Se lasă la fiert.
După ce a fiert fasolea adăugați bulionul și mai lăsați la fiert 2-3 minute.
Se toarnă apoi și borșul fiert separat, se potrivește de sare și se mai lasă 10 minute la fiert.
În final adăugăm și pătrunjelul verde tocat. Iata cum obtinem o reteta dukan delicioasa de ciorba.