Briose cu morcovi
Am revenit cu o retetă dukan încercată acum câteva zile și care ne-a plăcut foarte mult. Încercasem mai demult și prăjitura cu morcovi, dar de data asta am zis să fie mai degrabă o rețetă sub formă de brioșe. Și chiar au ieșit bune. Dacă vă place combinația de dulce cu morcovi e o idee super bună. Dacă nu ați încercat-o până acum este cazul să puneți mâna la treabă și să pregătiți o nouă retetă dukan.
Faza Croazieră (PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Marți
Ingrediente:
-3 ouă
- 1 lg făină de konjac
- 3 lg tărâțe de ovăz măcinate fin
- 6 lg lapte praf degresat
- 1 morcov mare sau doi mai mici rași prin răzătoarea cea mai mică
- 1 lgt scorțișoară
- 4-5 lg xilitol sau eritritol (îndulcitor)
- ½ lgt praf de copt
Preparare:
Mai întâi ne ocupăm de rasul morcovului/morcovilor.
Se bat albușurile spumă tare. Gălbenușurile se amestecă cu făina de konjac și morcovul ras și apoi se încorporează în spuma de albușuri.
Pe rând se adaugă celelate ingrediente (tarațele, laptele praf, îndulcitorul, scorțioșoara, praful de copt).
Se mai amestecă până compoziția devine omogenă.
Turnăm compoziția în formele de silicon, circa 3 sferturi și apoi introducem în cuptorul încins la 180 de grade. Lăsăm la copt circa +/- 30 minute.
Scoatem brioșele și le lăsăm la răcit.
Poftă bună!