DIETA DUKAN/UTILE

  • Arhive

Prajitura rasturnata cu mere si sirop

Eu recunosc cu mâna pe inimă că nu sunt mare consumatoare de fructe. Da, știu că nu e bine, că fructele sunt bune, au vitamine și alea alea, dar pur și simplu pot să funcționez și fără. Voi însă să nu faceți ca mine!!!

Printre fructele pe care le mai consum din când când se află merele, perele și pepenele (roșu sau galben).

Cu toate că se întâmplă să treacă și o săptămână, două să nu mănânc fructe, la o prăjitură/plăcintă/ștrudel cu mere nu zic niciodată nu, indiferent de zi sau oră. Așa că dacă mai vedeți rețete cu mere pe site nu vă speriați. Chiar daca sunt retete dukan sunt excelente.

Faza Croazieră, Consolidare, stabilizare definitivă

Scara nutrițională – începând de Miercuri

Ingrediente blat:

-4 ouă

- 3 lg tărâțe de ovăz

- 1 lgt făină konjac

- 6 lg lapte praf degresat

- 3-4 lg xilitol sau eritritol (îndulcitor)

- 1 lgt praf de copt

- 1 esență de vanilie

- 1 lgt esență unt

+ 2 mere mai măricele și

-sirop de afine sau de căpșuni:

Preparare:

Ouăle întregi împreună cu făina de konjac se bat cu telul (sau mixerul), până când compoziția se îngroașă și crește în volum (se vede în poze).

Se adaugă peste această compoziție restul de ingrediente pentru blat (pe rând nu grămadă) și se omogenizează compoziția.

Tăiați merele felii subțiri și așezați-le ca în foto pe fundul tăvii de silicon.

Stropiți merele cu circa 2-3 lg de sirop de afine (preferatul meu) sau de căpșuni. Adăugați peste compoziția de blat.

Se introduce tava în cuptorul încins la 180  grade și se coace circa 30-40 minute (testul cu scobitoarea).

Se scoate din tavă și se lasă la rece pe un grilaj acoperită cu un prosop de bucătărie. Putem sa o pudram cu putina scortisoara.

Este delicioasă și mai presus de toate blatul nu are niciun ingredient tolerat.

Poftă bună!

Print Friendly
Share
this article on Facebook
Cursuri IT acreditate

S-ar putea sa iti placa si: