Chiftele de vita cu orez konjac
Căutând ieri prin frigider am descoperit că mai am o pungă de orez konjac. Și pentru că tot aveam zi de PP și îmi pregătisem carnea pentru niște chifteluțe, am zis să încerc o combinație între cele două.
Și uite așa mi-au ieșit aceste chifteluțe. Bune, sățioase, deloc uscate și multe! O tavă de cuptor! Sunt perfecte de luat și la pachet, așa ca vă invit să încercați și voi rețeta.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Luni
Ingrediente:
-400 g carne vită tocată
-1 ceapă albă mică
- 1 ou mic
- 1 fir de ceapă verde (partea verde)
- mărar și pătrunjel verde după gust
- 250 g orez konjac
- sare de himalaya, piper, un strop de cimbru, praf de usturoi
Preparare:
Orezul konjac se scurge de apă și se pune în sită, apoi îl clătim foarte bine în apă rece și îl lăsăm în sită la scurs.
Carnea tocată se pune într-un bol, împreună cu ceapa albă dată prin răzătoarea mică, ceapa verde tocată mărunt și verdeața la fel. Adăugăm peste oul și condimentele și amestecăm compoziția.
În final punem și orezul konjac și omogenizăm. Formăm bile din compoziție și le punem pe hârtie de copt în tavă.
Introducem în cuptorul încins la 180 de grade și coacem cel puțin 20 minute.
Dacă vreți pe parcurs le puteți întoarce (atenție, lasă apă).
Se pot consuma calde sau reci!
Poftă bună!