Pandispan cu bulgarasi de branza (fără tolerate)
Mă bucur să văd că din ce în ce mai multe fete care țin dieta încep să își gătească propriile rețete. Sau pleacă de la niște rețete de bază și de acolo încolo adaptează după propriile gusturi și dorințe.
E un lucru minunat acesta! Asta însă înseamnă și o provocare pentru mine, fiind nevoită să încerc rețete cât mai diferite.
De data aceasta, pentru rețeta de azi m-am inspirat dintr-o rețetă clasică (pentru cei care nu țin dieta), pregătită de Monica I., una dintre prietenele virtuale dragi mie! Rezultatul a fost unul extrem de delicios și mă bucur că a ieșit ceva deosebit!
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Luni
Ingrediente blat:
-4 albușuri
- 3 gălbenușuri
- 1 lg iaurt grecesc degresat
- 4 lg tărâțe de ovăz
- 6 lg lapte praf degresat
- 3-4 lg xilitol îndulcitor (după gust)
- 1 lgt esență cozonac
- 1 lgt cu praf de copt
Ingrediente bulgărași:
-250 g brânză fină degresată
- 3-4 lg xilitol îndulcitor (după gust)
- 1 lgt esență cappucino
- 1 gălbenuș
- 1 lgt făină konjac (sau 1 lg amidon de porumb)
Preparare:
Brănza se amestecă cu restul ingredientelor și se pune la rece 10-12 minute.
Între timp pregătim blatul. Batem albușurile cu un vârf de sare spumă tare.
Într-un bol separat amestecăm gălbenușurile cu iaurtul, îndulcitorul, esența de cozonac și praful de copt. Integrăm această compoziție în spuma de albușuri. Peste aceasta adăugăm și tărâțele de ovăz și laptele praf, turnând pe rând cu lingura și amestecând de sus în jos cu grijă.
Pentru a forma bulgărașii luăm brânza și formăm cu o lingură grămăjoare mici în tava în care urmează să coacem pandișpanul (se vede în poză).
După ce am format 5-6 bulgărași (să fie mai măricei) turnăm deasupra blatul. Coacem la 180 de grade pentru circa 30 minute (testul cu scobitoarea).
Se consumă rece!
Poftă bună!