Mini madlene
Am găsit săptămâna trecută niște forme de silicon pentru mini madlene și am zis că e musai să încerc o rețetă. Si pentru că inițial luasem numai o formă (din care faci 12 bucăți), m-am gândit eu mai bine și am hotărât că nu imi ajunge una, ci ar fi perfect să am două. Și da-i și caută. Dar până la urmă am răzbit și am mai găsit una. Așa că acum sunt fericita posesoare a două forme de silicon, din care ies 24 de mini madlene. Altceva, nu?
Și cum altcumva să le inaugurez decât cu o rețetă pentru dietă? Iat-o! Mie mi-au plăcut foarte mult și chiar mi s-a părut că aduc destul de mult cu rețeta normală.
Faza Atac, Croazieră (PP, PL), Consolidare, Stabilizare definitivă
Scara nutrițională – începând de Luni
Ingrediente:
-2 ouă
- 2 lg tărâțe de ovăz
-1 lg tărâțe de grâu
- 3 lg lapte praf degresat
- 2 lg fanta zero
- 3 lg îndulcitor pudră (sau după gust)
- esență de portocale
- ¼ lg praf de copt
Preparare:
Mixăm sau amestecăm cu telul ouăle întregi. Adăugăm fanta și amestecăm mai departe. Completăm treptat cu tărâțele, laptele praf, îndulcitorul, esența și praful de copt. Dupa cum se vede in poza eu am avut ajutor doua manute dibace!
Lăsăm să se odihnească 10 minute și apoi turnăm în forme (dacă nu aveți forme de madlene puteți pune în forme de brioșe, dar maxim 1 cm să le umpleți).
Se introduc în cuptorul încins la 180 de grade și se lasă la copt 15-20 minute (vă orientați după culoare).
Se lasă la răcit și se consumă ca atare.
Poftă bună!